Hírek

Fóliaházak úttörője – Hírös Fóliaház
2018.09.20
Fóliaházak úttörője – Hírös Fóliaház

Területi felelős kollégákkal szakmai látogatást tettünk a Hírös Fóliaház Kft. kecskeméti kereskedelmi központjában, ahol Vass Barnabás kereskedelmi asszisztens mutatta be a céget, szolgáltatásaikat, termékeiket.

A Hírös Fóliaház idén ünnepelte 10 éves fennállását. Erdődi Péter vezetésével működése során számos eredményes innovációt vezettek be saját tervezésű, fejlesztésű és kivitelezésű alagút és blokk rendszerű fóliaházaikban. Több, mint 2000 projekt megvalósítás során nemzetközi szinten is piacvezető fóliaház építő vállalkozássá váltak. Szlovákiában és Romániában is rendszeresen rendelnek tőlük fóliaház rendszereket.

Erdődi Péter növényházmérnök munkássága során bizonyította, hogy szaktudása, innovációi és a tudás-, tapasztalat átadásban tett erőfeszítései révén megkerülhetetlenné vált a szakmájában, ágazatában. Elismert szakértőként tartják számon, akit rendszeresen hívnak szakmai konferenciák, egyetemi képzések (pl. Szent István Egyetem) előadójának. Az ügyvezető mindig szívesen tesz eleget azoknak a felkéréseknek, ahol diákokkal beszélgethet például a termesztőberendezések műszaki és gazdasági szempontok alapján történő beruházás elemzéséről. Rendszeresen publikál folyóiratokban, mint például a Kertészet és Szőlészetben, és a Zöldség-Gyümölcs Piac és Technológia szaklapokban.

A Vidékfejlesztési Program Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának lehetőségével című pályázati felhívása kidolgozásához is szakértői tanácsokat kértek tőle.

A több mint 20 éves szakmai tapasztalatra épült, 2008-ban alapított cég egyedi mezőgazdasági és kertészeti építmények és eszközök értékesítésével, kivitelezésével és beüzemelésével foglalkozik.

A növényházaikat egyedi igények szerint tudják saját lakatosüzemünkben legyártani profi csapatukkal, melyek között megtalálhatók az egyszerű fóliasátrak, a több hektáros Alagút és Blokkrendszerű profi növényházak is. A fóliaházak értékesítésénél felkínálják kulcsrakész kivitelezésüket is, így a Vevőiknek a terület átadását követően fizikálisan csak az átadásnál kell feladatra számítaniuk.

Munkájukban egyaránt fontos a minőségi kivitelezés és az emberekkel való törődés. A precizitás, a kifogástalan alapanyagok és a minden részletre kiterjedő figyelmük garantálja a minőséget.

Harmóniában élni a természettel, az emberekkel – ez a küldetésük. Munkamoráljuk gyors és hatékony, hála az évről évre bővülő szakember gárdájuknak.

Idén, 2018-ban ünnepelték fennállásunk tizedik évfordulóját, és elmondhatják magunkról, hogy évről évre egyre több Ügyfél bízik munkájukban. Az elmúlt évben több, mint 1000 vásárlót szolgáltak ki, mely eredmény minden várakozásukat meghaladta.

Szolgáltatásaik a következők:

  • Alkatrészek értékesítése építéshez korszerűsítéshez.
  • Növényházak kulcsrakész felépítése.
  • Régi házak fóliacseréje, korszerűsítése.
  • Növényházak áttelepítése.
  • Belső berendezések (öntözés, fűtés, energiaernyő, növényasztalok) gyártása és beszerelése.
    Magas minőségű agrofóliák értékesítése, egyedi hosszban és nagy szélesség választékkal, 45 hónap UV garanciával.
  • Pályázatai műszaki leírások és dokumentációk elkészítése és biztosítása.

Professzionális hőszigetelt alagút rendszerű fóliaházaikat akár egyedi kivitelben is elkészítik. Ezek különálló (1 hajós) függőleges oldalfalú fóliasátrak, melyekből tetszés szerinti darabszám telepíthető. Az alagút rendszerű fóliaházaikat leginkább kistermelők, kiskertészetek, faiskolák és önkormányzatok számára gyártják. Ezeket gyakran használják a termesztésen kívül szaporítóanyag előállításra, palánta nevelésre, teleltetésre, tárolásra és egyéb célokra is.

A professzionális hőszigetelt blokk rendszerű fóliaházai több fóliasátor összekapcsolásával jönnek létre. Célja, hogy egy egybefüggő légtér alakuljon ki. Előnyei az egyenletes klíma, a kisebb hűlő felület, a központosítható működtetés, a kifizetődő helykihasználás, gazdaságos logisztika, költséghatékony beruházás, versenyképes termelés. Tökéletes megoldás kisebb és nagyobb kertészeteknek, mivel kényelmes munkavégzést és nagyobb belső szabad területet biztosít.

A kecskeméti kereskedelmi központjuk mellett a gyártási munkafolyamatokat a helvécián üzemükben valósítják meg, ahol nincs ügyfélkiszolgálás. Itt kizárólag áruátvétel történik. Új kiszolgáló raktárukat Mátészalkán, Nyíregyházától 50 km-re nyitották meg. Ide várják a kecskeméti bázisunktól távol levő nyírségi, hajdú-bihari, kárpátaljai és erdélyi kertészeket.

Tóth Márta

MNVH Bács-Kiskun megyei területi felelős

Megjelent Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat honlapján: http://videkihalozat.eu/?p=22958

Vissza