SZIMPLA FÓLIARÖGZÍTŐ SÍN betétpár (FN21) nélkül

Cikkszám: 01-01-00


880 Ft

+ Áfa /méter

Felhasználható: Íveken a fólia palást, vagy a végfal fóliák rögzítésére lapjára hajlítva; vápa csatornákban; földelés kiváltására (alátámasztást igényel); szellőzők, ajtók keretének.

Általánosan: A Szimpla sínt használjuk legáltalánosabban. Kiválóan alkalmas dupla fóliás rendszerekhez, a fóliák légmentes rögzítésére íveken és egyenes felületeken egyaránt. Olyan helyeken jó, ahol kap alátámasztást (borda, vápa, cső, zártszelvény, stb.) Jól hajlik lapjára (szinte saját súlyától). Egyik széle teljesen le van kerekítve, ezért lehet úgy is, hogy a fólia derékszögben álljon a sínre (például a végbordákon).

Rögzítési javaslat: Egyenes felületeknél 25-40 cm-enként, íves felületeknél 20-33cm-enként; önfúró ø 6,3 acél csavarokkal, vagy átmenő M6 vagy M8 acél csavarokkal.

Összetétel: Alumínium sín 

Mérete: Szélessége: 50mm. 

Megjegyzés: Dupla sínként jól használható, ekkor 2 szimpla sínt összeforgatunk úgy, hogy a füleiknél közös csavarral tudjuk rögzíteni.

Fóliarögzítés menete: A vázhoz rögzített alumínium sínbe kerül az 1 vagy 2 db fólia. Ezután következik az “U” alakú rögzítő műanyag betét (lány). Fontos, hogy először arról támassza be, amerről az értékes fólia van, majd a sallangos résznél fordítsa be. Így nem tud kialakulni nyírás. A befordítást lehet végezni kézzel, vagy lapos anyaggal, rövid spaklival. Lehetőség szerint ne használjon kalapácsot, ha mégis, akkor csak gumi kalapácsot, és azzal is nagyon óvatosan bánva, hogy le ne törjön a széle a betétnek. Hidegben a műanyag rideg, ezért törékenyebb. A záró műanyag betétet (fiú), már csak akkor rakja be, ha teljesen jól áll a fóliapalást. A betétek között tartson dilatációs hézagot. Ez hidegben legyen akár 1,5-2cm is. Javasolt, hogy a fiú és a lány toldása eltolva legyen, ne essen egybe. Erre megoldás, hogy a fiút féllel indítjuk. A fiú behelyezésekor már lehet gumikalapácsot használni, de itt is óvatosnak kell lenni. 5C alatt nem javasolt a fóliahúzás, fóliarögzítés.

Szállítás, készlet:  Általában több ezer méter van raktáron. Szállítással kapcsolatban keressen bennünket telefonon, vagy emailban.


Kapcsolódó termékek