Fóliaházak úttörője – Hírös Fóliaház

Területi felelős kollégákkal szakmai látogatást tettünk a Hírös Fóliaház Kft. kecskeméti kereskedelmi központjában, ahol Vass Barnabás kereskedelmi asszisztens mutatta be a céget, szolgáltatásaikat, termékeiket.

Megjelent Erdődi Péter fóliacsere cikke

Kertészet és Szőlészet 66. évfolyam 8. számában
Magyarországon a hajtatásos kertészetekben a legelterjedtebb növényház fedés a fólia. Rengeteg termelőt érint ez a kérdés, a fóliát bizony időnként cserélni kell.
Semmi sem tart örökké. Mai fogyasztói társadalmunkban a termékeket már úgy készítik, hogy a garantált élettartamát többszörösen ne bírja ki. Ma már ne várja senki, hogy a 2 éves fóliája 10+ évet kibírjon. Az, hogy ez tetszik, vagy nem tetszik, sajnos nem lehetünk rá komoly befolyással, viszont tehetünk lépéseket fóliánk élettartamának növeléséért.

Kertészet és Szőlészet - Házak, fajták, technikák

A Duna-R Kft. fennállásának huszadik évfordulója alkalmából tartott nyílt napon a cég fajtáit és a  kísérleti kertben alkalmazott technikákat, technológiákat is bemutatták az érdeklődőknek.
A szentesi telepen álló növényházakat a kecskeméti székhelyű Hírös Fóliaház Kft. építette.

Kertészet és Szőlészet: A fóliaházak korszerűsítése

Erdődi Péter növényházmérnök cikke:  Kertészet és Szőlészet 64.ÉVFOLYAM, 50.számában. 
A kertészek általában a kor technikai színvonalához és persze a pénztárcájukhoz igazodva építenek  növényházat. A 20-30 évre tervezett beruházások azonban idővel akkor is korszerűsítésre, bővítésre szorulnak, ha nem mulasztották el a rendszeres karbantartást.